23 maart 2022: Record resultaat voor Amnesty International collecte in Amerongen en Overberg

Van 14 t/m 19 maart hebben we voor het eerst in twee jaar weer een complete huis-aan-huis collecte kunnen uitvoeren voor Amnesty International. Met 16 vrijwilligers in Amerongen en 2 vrijwilligers in Overberg hebben we een record resultaat geboekt van maar liefst 2564 euro! Niet alleen is er 1948 euro in contanten opgehaald, daarnaast is ook via 616 euro binnengekomen via digitale media.

We danken de bevolking van Amerongen en Overberg die in het algemeen veel sympathie voor Amnesty koestert, en dit jaar weer met gulle hand gegeven heeft ter ondersteuning van het zo noodzakelijke werk van Amnesty. Een opvallend verschil met voorgaande jaren was het succes van de QR-code op de collectebus, waardoor het ook voor mensen zonder contant geld in huis gemakkelijk was om toch een bijdrage te geven. Even de code scannen in je bank app op je telefoon, bedrag accorderen en klaar. Een kleine 25% van de donaties is op die manier binnengekomen, en we verwachten dat dat alleen maar zal stijgen in de toekomst.

Wat wil Amnesty?

Amnesty streeft naar een rechtvaardige wereld waarin iedereen gelijke rechten heeft en in vrijheid kan leven. Met acties, lobby, campagnes en rapporten oefent de organisatie druk uit op machthebbers die de rechten van mensen schenden. Dat blijkt een effectieve methode. Gewetensgevangenen komen vrij, doodvonnissen worden omgezet, discriminerende wetten worden aangepast, marteling stopt, daders worden berecht.

Waarom een collecte?

Amnesty wil altijd en overal kunnen zeggen wat ze wil. Tegen welke autoriteit of machthebber dan ook. Daarom neemt de organisatie voor onderzoek en actie geen geld aan van overheden of politieke groeperingen. Juist daarom is de opbrengst van de jaarlijkse collecte voor Amnesty van onschatbare waarde.