11 – 16 maart 2019: Collecte Amnesty International

Mensenrechtenorganisatie Amnesty International houdt in 2019 voor de zeventiende keer een landelijke collecte. In Leersum, Amerongen en Overberg zullen zo’n 35 collectanten van 11 tot en met 16 maart 2019 de straat op gaan. In 2018 werd tijdens de collecte in Amerongen en Overberg door 22 vrijwillgers ruim 2000 euro opgehaald. In heel Nederland gingen toen 15.000 vrijwilligers langs de deuren en werd €1,25 miljoen opgehaald voor het mensenrechtenwerk van Amnesty.

Het resultaat van de inspanningen van de 17 vrijwilligers in Amerongen en Overberg was ook in 2019 de moeite waard: zij wisten een mooi bedrag van 1.513 euro op te halen. Het landelijke resultaat is op dit moment nog niet bekend, maar wordt bijgehouden op de landelijke Amnesty website.

Met het geld dat tijdens de collecte wordt opgehaald, kan Amnesty haar werk blijven doen. Bijvoorbeeld voor Teodora del Carmen Vásquez:

Ik ben er absoluut van overtuigd dat jullie brieven tot mijn vrijlating hebben geleid.

Teodora del Carmen Vásquez uit El Salvador werd ten onrechte beschuldigd van abortus, wat in haar land ten strengste verboden is. Amnesty voerde intensief actie voor haar vrijlating en in 2018 werd ze na 10 jaar weer met haar gezin herenigd.

Missie Amnesty

Amnesty International streeft naar een wereld waarin iedereen profiteert van de mensenrechten. Om dat te bereiken doet Amnesty onderzoek naar schendingen van deze rechten en voert daar actie tegen.

Waarom een collecte?

Amnesty is een onafhankelijke organisatie en neemt voor haar onderzoek, lobby en actie geen geld aan van overheden of politieke groeperingen. Juist daarom is de opbrengst van de jaarlijkse collecte van onschatbare waarde voor de organisatie.
Met het geld dat tijdens de collecte wordt opgehaald, kan Amnesty haar werk blijven doen. Voor Teodora del Carmen Vásquez en voor vele anderen.

Kijk voor meer informatie over het werk van Amnesty International op https://www.amnesty.nl/