12 – 17 maart 2018: Collecte Amnesty International

Amnesty collecte 2018

Mensenrechtenorganisatie Amnesty International houdt in 2018 voor de zestiende keer een landelijke collecte. In Driebergen, Doorn, Maarn, Leersum, Amerongen en Overberg zullen zo’n 100 collectanten van 12 tot en met 17 maart 2018 de straat op gaan. In 2017 werd tijdens de collecte in deze plaatsen op de Utrechtse Heuvelrug ruim 8000 euro opgehaald. In heel Nederland gingen toen 15.000 vrijwilligers langs de deuren en werd €1,4 miljoen opgehaald voor het mensenrechtenwerk van Amnesty.

Het resultaat van de inspanningen van de 22 vrijwilligers in Amerongen en Overberg was in 2018 boven verwachting: zij wisten maar liefst 2.040 euro op te halen. Het landelijke resultaat is op dit moment nog niet bekend, maar wordt bijgehouden op de landelijke Amnesty website.

Met het geld dat tijdens de collecte wordt opgehaald, kan Amnesty haar werk blijven doen. Bijvoorbeeld voor Yves Makwambala:

‘Elke brief, elk bezoek, elk woord heeft me kracht gegeven.
Ik ben nu nog meer overtuigd van onze strijd voor vrijheid en democratie.
Heel veel dank.’

Yves Makwambala uit de Democratische Republiek Congo liep het risico om veroordeeld te worden tot de doodstraf voor ‘het smeden van een complot tegen het staatshoofd.’ Hij kwam vrij, mede omdat Amnesty intensief actie voor hem voerde.

Missie Amnesty

Amnesty International wil een wereld waarin iedereen profiteert van de mensenrechten. Om dat te bereiken doet Amnesty onderzoek naar schendingen van deze rechten en voert daar actie tegen.

Waarom een collecte?

Amnesty is een onafhankelijke organisatie en neemt voor haar onderzoek, lobby en actie geen geld aan van overheden of politieke groeperingen. Juist daarom is de opbrengst van de jaarlijkse collecte van onschatbare waarde voor de organisatie.
Met het geld dat tijdens de collecte wordt opgehaald, kan Amnesty haar werk blijven doen. Voor Yves Makwambala uit Congo en voor talloze anderen.

Amnesty collecte 2018