10 december 2016: Dag van de Rechten van de Mens

Zaterdag 10 december is het de jaarlijkse Dag van de Rechten van de Mens.Ter herinnering hieraan organiseren de Amnesty groepen Amerongen-Leersum en Maarn verschillende acties in de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

Schrijfmarathon

Tussen 10:00 en 13:00 in het Cultuurhuis in Doorn kan iedereen meedoen aan de jaarlijkse Amnesty Schrijfmarathon, om brieven aan kaarten te schrijven voor mensen die groot onrecht is aangedaan. Meer informatie hier.

Op woensdagmiddag 7 december wordt in Leersum ook een kleinschalige huiskamer-schrijfmarathon gehouden, nadere informatie hierover via info -at- amerongen-leersum -dot- amnesty -dot- nl

Stiltekring

In het winkelcentrum in Leersum wordt van 14:00 tot 16:00 een stiltekring/stilterij gevormd door lokale vrijwilligers van Amnesty. Ook u kunt hier aan deelnemen tijdens deze twee uur, of een gedeelte daarvan. Er kan ook een petitie getekend worden ter ondersteuning van lopende Amnesty acties.
Verzamelen om 14:00 tegenover de apotheek in het Winkelcentrum aan de Honingraat te Leersum

Amnesty kaarsen

In alle restaurants in Amerongen staan ’s avonds brandende Amnesty kaarsen op de tafels. Breng ze een bezoek en memoreer zo de Dag van de Rechten van de Mens.